Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΙΛΙΟΝ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Την Τετάρτη 18 Νοέμβρη στο 7ο δημοτικό σχολείο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “η κρίση της οικογένειας και η ψυχική υγεία” με ομιλητή τον Θεόδωρο Μεγαλοοικονόμου. 

Η εκδήλωση αυτή οργανώθηκε από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 8ου Γυμνάσιου Ιλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν 60 άτομα, γονείς οι περισσότεροι από το γειτονικό γυμνάσιο. Η ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων έγινε σαφής μετά το τέλος της εκδήλωσης όπου ο κόσμος που παρευρέθηκε ζήτησε ο ίδιος να απευθυνθούμε και σε άλλα σχολεία της περιοχής και να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις. 
Η απουσία προοπτικής και ελπίδας που οδηγεί στην κατάθλιψη πρέπει να αντιμετωπιστεί με την “ψυχολογία της αντίστασης” και ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου μαζί με το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που φιλοξενεί θα συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γιώργος Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου